Häxprocessen mot Erik Enby

hEXPRocESSEN brinn
Patrik Micu Dan Larhammar 2
7 dec 2005 inleddes häxprocessen mot Erik Enby i GT/Expressen med artikeln ”Läkare lurade dödssjuka Siv” av reportern Patrik Micu (Patrik Micu inledde Häxprocessen med att lura Expressens läsare).

Jovisst det handlar om en cancersjuk i sista stadiet som griper efter ett halmstrå. Enby har räddat andra som varit dödsdömda så varför ska han inte försöka också här. Det blev sedan genom Micu en följd av nedlåtande artiklar mot Enby och alltmer uppenbart att Micu lierat sig med professor Dan Larhammar ordförande i Vetenskap och Folkbildning. Till sitt stöd har Micu också haft chefredaktör Thomas Mattsson vars hyckleri om pressetik och moral du kan läsa om här.
Samma dag den 7 dec fick också Larhammar i en egen artikel fritt fram att fördöma Enby. Professorn: Det är djupt oetiskt, där Larhammar kallar Enbys teori stollig. Märk väl Larhammar är inte läkare och har inte den medicinska kompetensen för att bedöma resultaten av Enbys slutsatser. Vi ska istället se hur Larhammars inkvisitoriska karaktär får brett utrymme och kan trummas ut i GT-Expressen. Hur det hela utvecklas till en tioårig förföljelse där Larhammar kommer att utnyttja en psykiskt instabil efterlevande till att hitta på de mest anmärkningsvärda och för var och en lättavslöjade påståenden. Men i den lynchmobb som Larhammar och Micu piskat fram har man gått över alla gränser för journalistens etik, pressmedias ansvar och vetenskapens krav. I Hexprocessen kommer deras artiklar och strategier att granskas och du kan själv göra dig en bedömning av vad de har ägnat sig åt.

/Skevredaktör TOMAS PATSON

Kontakta gärna Patrik Micu och fråga honom om moral och pressetik
PATRIK Micu Facebook
patric micuGranskningen av dessa drev och intervjuer (om hittepåreportrarna ställer upp) kommer enligt uppgift att ingå i TV-dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s