Lars Lindström – Expressenjournalist – charlatan.

En attack på andlighet och medialitet publicerades i Expressen/hEXPRocESSEN den 5 maj. Artikelförfattaren heter Lars Lindström.

Nedan följer en text som använder hans artikel som förlaga men blir en replik så kan läsaren göra sin egen bedömning om Lars Lindström, hans agenda och bakomliggande motiv.
Han använder är en känd retorik i tre steg där författaren i detta sammanhang tar fram två egentligen ovidkommande ämnen, politikers syn på bidrag samt tiggare som ”bestraffas”, för att sedan angripa andlighet och medialitet. Jag följer således Lindströms eget upplägg och innehåll men lyfter ut hans text (Blå streck till vänster)  och besvarar hans påståenden.

Låt oss börja med artikelns rubrik.
Lindström rubrik
Den rubriksättningen är besvarad med rubriken i denna artikel: ”Lars Lindström – Expressenjournalist – charlatan.” Vi kan sedan gå till Lindströms första frågeställning efter rubriken:Lindström fråga.png

Detta kan besvaras med: Är det möjligt att få kontakt med en pseudoskeptiker som går i EXPRESSENS ledband? Ja, möjligen från andra sidan. Och då menar jag pseudoskeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning.

Lindström skriver: ”Det finns några ologiska och otäcka dimensioner av mänskligt beteende hos i övrigt normalfungerande personer som gör mig arg och ledsen. ”

Att EXPRESSEN/hEXPRocESSEN sedan länge dansar efter VoFs pipa är känt. Lars Lindström är bara ännu en i raden av ”normalfungerande” (?) reportrar som sålt sin själ. Visst han angriper politiker som ogillar bidrag och han propagerar för en ickehumanitär överlevnadsmetod vilken bryter mot alla de värderingar som ett omhändertagande samhälle verkar för …men …:

Lindström intro.png

Och han fortsätter: .. ”så kallade andemedier, estradörer som utan vetenskaplig grund hävdar att de ”känner av” och ”kan lyssna” på döda släktingar och vänner till den som betalar rätt summa pengar.”

Angående påståendet om vetenskaplighet så är dokumentationen för de fenomen som Lindström hänvisar till sedan länge av sådan art att fenomenen validerats enligt naturvetenskaplig specifikation och krav.

skrönor.png

Det är en allvarlig brist att en som representerar journalistkåren på en av Sveriges största tidningar saknar vad som krävs för elementär faktagranskning.

cynism.png

Lindström borde ha upplyst sig om att de flesta som gör sådana insatser tar inte betalt. Människor som gjort medialitet till sitt yrke ska naturligtvis ha betalt för det och betala skatt.

tror på spöken.png

Problemet här är att Lindström bestrider en verklighet som var femte person anser vara möjlig men han anser att hans trosuppfattning ger honom rätt att anklaga dem som har en annan tro.  Han tubbar med sitt angrepp på mänskliga rättigheter.

Lindström igen.png
Tja Lindström,  visste du bättre skulle du veta hur kommunikationen kan uppstå och vad som kan förmedlas. Inte alltid särskilt märkvärdig för andra än för den som får den. Men ämnet är så mycket rikare och större än det som du som okunnig trivialiserar.

Huruvida översinnliga personer har relevanta färdigheter att förmedla ”budskap” kanske kan jämföras med advokater och journalisters kompetens och moral att söka rättvisa och sanning. Det finns stora svängrum här … eller hur Lindström.
Inom snart sagt varje yrke förekommer olika nivåer på kvalifikationer av utövande från expertis till nybörjare och den sort som du Lindström representerar. Slå upp pseudoskeptiker.

Lars Lindström tydliggör sig som en som inte har ambitionen att sätta sig in i fenomen som han beskriver. Detta förhållningssätt bryter mot de krav som ställs på journalistikens sökande efter sanning. Evidensbaserad journalistik stöder sig på korrekta fakta och proportioner snarare än allmänt tyckande, vinklingar, faktaförvrängningar och hittepå. Denna propaganda gror ur fördomar och dogmatism.

EXPRESSEN har återigen gjort ett klavertramp i VoFs tjänst och förtydligar sig som hEXPRocESSEN. Kan inte annat än hålla med dem skrivit: Arrogant Lars Lindström sätter sig över människors mediala upplevelser.

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s