Var finns bandet?

hEXPRocESSEN brinn
Inför ett TV3 reportage i Insider med Robert Aschberg 6 April 2006 skriver en låtsasreporter på hEXPRocESSEN (GT-Expressen) att

”I kvällens ”Insider” ordinerar Enby blåbärsextrakt, gurkmeja, nässlor och pepparrot till en kvinna som säger sig ha cancer i lymfkörtlarna. – Just nu kanske det sitter patienter på hans mottagning och blir grundlurade med hans hokus-pokus, säger Charlottes pappa Jan Theorin till Expressen. Enligt doktor Enby uppstår cancer vid blodtransfusioner. – Han säger att judarna och världsbanken har gått ihop och förorenar blod på sjukhus världen över för att judarna ska tjäna mer pengar på mediciner, säger Jan Theorin, som säger att han har påståendena på band.

Är det någon som tror på Theorin här. Om han har det på band borde det ju ha spelats upp i TV3 Insider. Ingen har dock bevisligen hört detta. Det är således hörsägen. En låtsasreporter bryr sig inte om att granska. Chefredaktörens Lars Näslund blundar. Och ansvarige utgivaren Otto Sjöberg trampar i den demoraliserade gyttjan.

I TV-programmet Insider finns ingenting som stöder påståendet om blåbärsextrakt, gurkmeja, nässlor och pepparrot . Det är således fabrikationer. Och varför rubriken ”Bluffläkare”. Erik Enby är läkare och arbetar på sjukhus. Redan här ser vi avsikten. Inleda ett mediedrev som går ut på att karaktärsmörda Enby och få myndigheterna att dra hans legitimation. Bakom  detta står Dan Larhammar.

Vi har från säkra källor hört att hEXPRocESSENreportrarna Carl V Anderson och Patrik Micu ingår i en ”ring” med Dan Larhammar och hans efterträdare i VoF Jesper Jerkert , fälld för sexuellt ofredande mot minderåriga pojkar.

Lars Näslund var GT Expressens chefredaktör 2002–2012 och således operativt ansvarig och den som direkt samverkade med Dan Larhammar. Ansvarig utgivare och chefredaktör 2002-2008 i Expressen Stockholm var Otto Sjöberg.

Och snälla rara Robert Aschberg, vad fick dig att gå ned dig i denna usla sörja. Räckte det med 10 000 från Dan Larhammar?!

/Tomas Patson
Skevredaktör hEXPRocESSEN

Carl V Andersonn Bluff original
LÄNK EXPRESSEN ARTIKEL

Av Carl V Andersson
carl.andersson@expressen.se

Lämna en kommentar