Sveriges farligaste män

Dan Larhammar hagamannen Våldäktsman

Den här artikeln är en parafras på artikeln nedan ”Här är de farligaste läkarna i Sverige”. Skillnaden är att här är båda onda på ett sätt som övergår all normalitet.

Dan Larhammar är en av Vetenskap & Folkbildnings tidigare ordförande (1998-2004) Han har märkligt nog vant sig vid att kalla sina fiender för ”Sveriges farligaste…”.

Han gav den titeln till Sanna Ehdin efter hennes bok Den självläkande människan. Larhammar uttalade sig inför en större församling mycket nedsättande om Ehdin, kallade henne Sverige värsta och farligaste .. och upprepade det senare i en vetenskaplig skrift. Han ansvarade också för att Ehdin utsågs till skampriset ”Årets förvillare” år 2000. Uppståndelsen och övriga anklagelser från Larhammar orsakade henne en svår stress och hennes innan dess fullt friska ofödda barn dog i långt framskriden grossess. Enligt Ehdin var kränkningarna och förföljelserna från Larhammar orsaken till hennes kroppssvikt vilket ledde till att barnet dog. Med Larhammars agerande följer en slutsats att människor inte får klara sig själva eller leva i enlighet med naturliga principer. 2005 iscensatte han en tioårig vendetta mot läkaren Erik Enby som ville hjälpa människor bli friska med naturliga mediciner.

I Larhammars metoder ingår att utnyttja press, radio och tv där VoF etablerat goda möjligheter till att påverka journalister och redaktioner också genom skrämselmetoder. Få journalister vill dra på sig VoFs ilska och riskera att få pris som ”Årets förvillare” och därmed kanske se sin karriär gå förlorad.

Detta skampris har främst gått till kvinnor med för några av dem förödande konsekvenser. Kostdoktorn Annika Dahlqvist utsågs till årets förvillare, efter uttalanden om svininfluensan med åsikter som senare visade sig vara rätt. Trots det har VoF inte bett om ursäkt eller dragit tillbaka sitt grova övergrepp.

Att utse forskare, journalister, författare och fritt tänkande människor till ”Sveriges farligaste…” är en medeltida inkvisition i modern tid. Man ska tysta dem som på något sätt hotar. Hotar ja vaddå? Det enda rimliga är att de hotar läkemedelsindustrins och dess vinster.

Ett av de värre mediala övergreppen är Expressen artikeln ”Här är de farligaste läkarna i Sverige”.

Expressen 15 aug 2009

Expressen 15 aug 2009

En artikel som uteslutande handlar om en läkare, Trollius som våldtagit en nedsövd kvinna. Intill bilden av Trollius placerar man en bild av Erik Enby, en engagerad läkare som hjälpt 1000-tals människor att bli friska.

Trots att Expressens klandervärdiga och oetiska kombination har anmälts till PO pressens opinionsnämnd flera gånger har inget hänt. Därför torde motsvarande kombination nedan vara helt i sin ordning.

Sveriges värsta övergrepp och farligaste förvillare med lögnen som vapen

Roland Johansson Expressen (tv) och Thomas Mattsson chefredaktör Expressen (th) har bedrivit en långvarig stalking mot Erik Enby med lögnen som vapen. Dan Larhammars pådrivande roll är klarlagd. Deras oetiska sätt att placera bilder intill kränkande och ovidkommande rubriker illustreras nedan.


Kurt Niklas Lindgren, av allmänheten och i media kallad Hagamannen är en dömd svensk våldtäktsman.
1998-2000 polisanmälde 6 kvinnor och en 14-årig flicka att de blivit överfallna och misshandlade när de var i området Haga i Umeå. Tre av dem våldtogs grovt enligt polisen. Den senaste kända våldtäktsoffret blev svårt misshandlad, bland annat fick hon ena örat avbitet.

/Skevredaktör Tomas Patson

En reaktion på ”Sveriges farligaste män

  1. Sååå bra skrivet!!!!!! Jag har i många år, sedan jag läste Erik Enbys bok ( Blod, Mod och envishet), hatat alla som var med i drevet mot honom!!!! Jag har känt mig så maktlös som inget kan göra för att sätta åt dessa svin som gör sådana här grova övergrepp och kränkningar mot en sån fin människa! Därför gläder det mig att läsa det du skrivit!! Jämförelserna mellan Hagamannen och svinet Larhammar är toppen!!! Även de två bilderna med Johansson och Mattsson och pedofilnotisen, är super!!!!
    Jag visste inte det de gjort mot Sanna Ehdin men det är lika vidrigt!!! Även deras trakasserier mot Annika Dahlqvist är skandalösa!!!! Fy vilka vidriga människor!! Give them HELL!!!!!!
    Med vänlig hälsning, Anna Eklund

    Gilla

Lämna en kommentar