Patrik Micu inledde Häxprocessen med att lura Expressens läsare

PatrikMicu
Med rubriken – Läkare lurade dödssjuka Siv – den 7 dec 2005 inleder Patric Micu den tioåriga häxprocessen mot Enby. Detta samordnas med en Voftråd samma dag med rubriken ”Kvacksalvaren E .. E..” och en artikel av Dan Larhammar i Expressen ”Djupt oetiskt” samma dag 7 dec 2005!

ELLÖS. Siv Nyman, 58, led av levercancer i sista stadiet.
När läkarna inte gav henne något hopp sökte hon upp alternativdoktorn Erik Enby.

Fel! Enby är vid denna tid legitimerad läkare som använder komplementär medicin.

Lars Näslund var GT Expressens chefredaktör 2002–2012 och således operativt ansvarig. Ansvarig utgivare och chefredaktör 2002-2008 i Expressen Stockholm var Otto Sjöberg.

Enby behandlade Siv med vitaminer och korallmineraler för 9 000 kronor. När modern dog fick dottern tillbaka pengar för alla oöppnade förpackningar vilket blev 8 843. Man kan då undra över om konsultationen var helt gratis.

Vad är det i detta som är att lura? Du Patrik Micu har däremot från start inlett med att lura Expressens läsare.

Några veckor senare dog Siv. – Det värsta är att doktorn efteråt erkände att han hela tiden visste att mamma inte skulle bli bättre, säger dottern Linda Nilsson.

Hur trovärdigt är det att en läkare till en efterlevande säger att hans insats inte skulle vara meningsfull? Linda Nilsson påstående bottnar i att hon från början var skeptisk vilket hon också tillstår, men i Micus tolkning blir det något annat.

Funderar på att anmäla. Linda Nilsson var skeptisk till att hennes mamma sökte alternativ behandling. ”Samtidigt förstod jag henne, hon hade inget annat kvar att hoppas på.”

Denna artikel var sannolikt tändvätska till Jan Theorins eruptiva utfall mot Enby och vars uttalanden om Enby en sansad person kunde ha avfärdat direkt eller åtminstone krävt någon slags bevis för särskilt som Theorin påstod att han bandat vissa uttalanden. Men sådana bevis kunde inte förevisas lika litet som någon annan som påstått sig ha bandat Enbys uttalanden. Inte ens de som senare påstås ha uttalats av Enby under programmet Insider finns inspelade utan är liksom alla andra påståenden att betraktas som fabrikationer.

Tomas Patson säger sig däremot ha bandat Expressenreportrarna Carl V Anderson och Patrik Micu som i korus säger att ”Negrer, bögar och kommunister är orsaken till att det är ont om hjortron i år”. Det måste ju vara sant.

Originalartikel nedan

Micu GT 7 dec 2005 Läkare lurade/Skevredaktör Tomas Patson

Granskningen av dessa drev och intervjuer (om hittepåreportrarna ställer upp) kommer att ingå i TV-dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s