Patrik Micu inledde Häxprocessen med att lura Expressens läsare

PatrikMicuDan Larhammar har lyckats bygga upp två fall mot Enby som är att koka soppa på ingenting.

Med rubriken – Läkare lurade dödssjuka Siv – den 7 dec 2005 inleder Patric Micu den tioåriga häxprocessen mot Enby. Detta samordnas med en Voftråd samma dag med rubriken ”Kvacksalvaren E .. E..” och en artikel av Dan Larhammar i Expressen ”Djupt oetiskt” samma dag 7 dec 2005!

ELLÖS. Siv Nyman, 58, led av levercancer i sista stadiet.
När läkarna inte gav henne något hopp sökte hon upp alternativdoktorn Erik Enby.

Fel! Enby är vid denna tid legitimerad läkare som använder komplementär medicin.

Lars Näslund var GT Expressens chefredaktör 2002–2012 och således operativt ansvarig. Ansvarig utgivare och chefredaktör 2002-2008 i Expressen Stockholm var Otto Sjöberg.

Enby behandlade Siv med vitaminer och korallmineraler för 9 000 kronor. När modern dog fick dottern tillbaka pengar för alla oöppnade förpackningar vilket blev 8 843. Man kan då undra över om konsultationen var helt gratis.

Vad är det i detta som är att lura? Du Patrik Micu har däremot från start inlett med att lura Expressens läsare.

Några veckor senare dog Siv. – Det värsta är att doktorn efteråt erkände att han hela tiden visste att mamma inte skulle bli bättre, säger dottern Linda Nilsson.

Hur trovärdigt är det att en läkare till en efterlevande säger att hans insats inte skulle vara meningsfull? Linda Nilsson lögn bottnar i att hon från början var skeptisk vilket hon också tillstår. Men så kommer tillägget ”Funderar på att anmäla” … Det är inte slumpmässigt utan väl valda ord i den häxjakt som Dan Larhammar iscensätter med hjälp av GT Expressen.

Detta följs upp med ett annat exempel (Fall 2) på en kvinna med långt gången cancer som konsulterat Enby för att inhandla antiseptiska medel. Nu ska Larhammar använda denna kvinnas tragik och beskylla Enby för den.  Fadern till den cancersjuka har hårt angripit kvinnans läkare  och får nu uppgiften att rikta hatet mot Enby som av kvinnans 9 anlitade läkare haft en marginell uppgift.

Denna fader  påstod att han bandat några uppseendeväckande uttalanden från Enby men har aldrig redovisat banden. Att ändå referera till dem såsom gjorts av Expressen, GT och Sveriges Radio är uppseendeväckande och går under beteckningen fejk och ärekränkning.

Originalartikel för fall 1 nedan.

Micu GT 7 dec 2005 Läkare lurade

Granskningen av dessa drev och intervjuer kommer att ingå i TV-dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s