Refuserad Insändare GT/Expressen 2009

REFUSERAD Insändare till GT/Expressen

Med anledning av artikeln om ”Sveriges värsta läkare” den 15 augusti 2009

Tänk om jag hade trott på allt vad GT/Expressen kokat ihop under årens lopp!
Då hade jag förmodligen inte levat idag.

Jag fick dr Enbys namn på rekommendation när jag drabbades av en svårartad aggressiv cancer med spridning år 2001. Sahlgrenska Universitetssjukhuset gav mig två månader att leva, om jag inte underkastade mig operation och strålbehandling. I ett förtvivlat läge vände jag mig då till Erik Enby, känd för sina alternativa behandlingsmetoder. På hans inrådan gick jag med på en mindre operation. Samtidigt genomgick jag infektions- och mögelhämmande behandling hos honom. Jag är en av många patienter som tack vare dr Enbys behandlingsmetoder blivit fri från min cancersjukdom.
Ett första erkännande fick Enby i april 1994 vid den första världskongressen om cancer vid Darling Harbour i Sydney, Australien, där han föreläste om blodinfektioner och ledde ”workshops” i ämnet.
Erkännandet av Erik Enbys arbete om mikroberna i levande cancersubstans kom först i september 1994, se uppsats 6 http://www.enby.se med en video som demonstrerades på den XIV världskongressen i Gynekologi och Obstetrik – FIGO 94 – Montreal, Kanada.
Men som bekant är det svårt att bli profet i sitt eget hemland.
Dr Enbys observationer, som visade att tumörsubstans innehåller massiv mikrobiologisk växt, råkade i princip överensstämma med de iakttagelser som professor Harald zur Hausen, Heidelberg, gjort. Denne belönades med nobelpriset i medicin år 2008. Priset delades alltså ut för forskningsresultat liknande dem som Erik Enby kommit fram till långt tidigare, nämligen att cancer orsakas av en infektion. Infektionspåverkan hos patienter kan upptäckas genom mikroskopering av patienternas blod på det sätt som Erik Enby gör. Inga patienter skadas av hans sätt att behandla.

Siv Wernborg, fil mag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s